Nyt oli liikaa vaatteita päällä

Lähdin aamulla viisi yli yhdeksän kävelemään rautatieaseman pihoja pitkin kohti veturitalleja. Kun olin ylittänyt Prismalle vievän sillan käännyin oikealle Suosiolankujalle vievälle pyörätien pätkälle. Poukamassa vallitsi outo rauha ja tyyneys. Autojen melu ei kuulunut eikä tuuli tuntunut. Pyörätie oli aurattu varhain aamulla, mutta aurattu pinta oli peittynyt uuteen lumeen. Käännyin Suosiolankujalta vasemmalle Suosiolankadulle. Ylitin Oijustien ja kävelin Aittatien risteykseen ja siitä vasemmalle Aittatien päätyyn. (Aittatie jatkuu Suosiolankadun risteyksestä suoraan Suosiolankatuna ja sen jälkeen nimeämättömänä hiekkatienä.) Otin pari valokuvaa lumikasasta, jonka alla on hylätty Citroen Xsara. Juna huristeli raiteilla kohti Muurolaa.


Käveleminen alkoi kuitenkin tuntua tukalalta heti alkumatkasta. Olin pukenut liikaa vaatteita ylleni. Myös aurinko häikäisi. Ennen yhdeksää pyrytti niin sankasti, että oletin pärjääväni ilman aurinkolaseja. 

Mietin missä vähentäisin vaatteita. Ajattelin, josko käyttäisin Minimanin vessaa pukukoppina, mutta tuumin, että siellä vasta kuuma tulisikin. Päätin mennä tavara-asemalle. Teräsverkkoaita retkotti auki. Lumessa näkyi ison ajoneuvon renkaan jäljet. Kahlasin lumessa lastauslaiturille vieville teräsportaille. Otin muutaman askeleen ja katselin hetken ympärilleni. Kuuntelin tippuvan veden ääniä ja Minimanilta kantautuvaa hypermarketmusiikkia. Riisuin sinisen kävelyhaalarini ja laitoin sen portaiden kaiteelle. Sitten riisuin villapaidan ja välihousut ja puin haalarin taas päälle. Olo tuntui heti kevyemmältä ja mieli valoisammalta.

Minulla ei ollut kuitenkaan reppua mukana, joten kannoin vaatteita käsivarrellani. Hetken mietin, josko olisin hakenut Minimanista muovipussin, mutta jätin asian sikseen. Kävelin Lampelankatua pitkin liikenneympyrän luo ja siitä jatkoin edelleen oikealle. Vintikin jälkeen käännyin oikealle Varastotielle, jossa kävi kylmä viima. Se viilensi mukavasti, sillä kävellessä tuli vähennetyilläkin vaatteilla melko lämmin.

Varastotieltä käännyin vasemmalle Lampelankadulle ja siitä sitten oikealle Aittatielle. Kävelin takaisin rautatieasemalle lähes samaa reittiä kuin olin tullutkin. 

Kävelyaika: 1:12’55


Vaatteiden vaihtopaikka.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Kävely Rantavitikan Salelta Lampelan alueelle ja takaisin