Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Lähdin aamulla kahdeksan yli yhdeksän kävelemään radan suuntaisesti kohti veturitalleja. Syreenipensaiden ja pihlajan kukkien väkevä tuoksu täytti ilman. Vähän ennen veturitalleja pysähdyin katselemaan Väyläviraston työmaata – Veitikanojan ratasillan korjausta. Sitten harpoin horsmaista rinnettä ylös Oijustien vierellä kulkevalle pyörätielle.
 
Käännyin hetken päästä pyörätieltä oikealle, Suosiolankujalle, jota pitkin kuljin kohti ABC:n autopesu- ja tankkauspistettä. Suosiolantien ja Lampelankadun risteyksestä käännyin puolestaan vasemmalle. Kävelin Lampelankatua pitkin mäkärät seuranani. Ne menivät haalarin alle ja purivat kyynärtaipeista, jaloista ja kyljistä.
 
Pusikkoinen metsä oli raivattu uuden paloaseman rakennustöitä varten. Paikalla haisi kuvottavalta. Haju muistutti navettaa ja avoviemäriä. Suomeksi sanottuna kysymyksessä oli erittäin pistävä paskan haju.
 
Vettä ripsi, kunnes alkoi sataa kevyesti. Sade ei kuitenkaan viilentänyt hiostavaa ilmaa.
 
Ohitin Minimanin ja oikaisin Vierustien puoleisen pysäköintialueen poikki aina Varastotielle saakka. Katsoin tarkkaavaisesti Kirppisrakennuksen rapistuvaa ulkokuorta ja vanhoja ikkunoita.

Kun kävelin Varastotietä pitkin, kaksi pyöräilijää ohitti minut.

Käännyin Lampelankadulle ja siitä edelleen Aittatielle. Kävelin Aittatien päätyyn saakka. Horsmat kasvavat siellä niin nopeasti, että pian homeista sänkyä ei enää näe.
 
Kävelyaika: 59 minuuttia.


                 
                                 Näkymä Lampelankadun ja Varastotien risteyksestä Varastotien suuntaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Vähälän talon ja terminaalin purkujätteitä sillan kupeessa