Kävely Rantavitikan Salelta Lampelan alueelle ja takaisin

Lähdin siinä joskus yhdeksän jälkeen kävelemään Rantavitikan Salelta kohti Lampelan aluetta. Kävelin Ahkiomaantien kautta ja sain selville että Salelta Lampelan alueelle pääsee noin kolmessatoista minuutissa kun kävelee reippaasti Ahkiomaantien kautta.

Tämän aamuinen kävely liittyy Walking Abstractions -työpajaan, joka on käynnissä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa. Työpajassa kävellään ja tutkitaan kävelyn jättämiä jälkiä.

Kun saavuin Lampelan alueelle, kävelin hetken Vierustietä kunnes käännyin vasemmalle Varastotielle. Ilmassa tuoksui samalta kuin kosteassa puolukkametsässä. 

Käännyin Varastotieltä vasemmalle Lampelankadulle ja Lampelankadulta edelleen vasemmalle Aittatielle. Aittatielle valmistuva As Oy Rovaniemen Lampelanranta näytti jo melko valmiilta. Parvekkeita asennettiin.

Aittatieltä jalkauduin Metro-Tukun pysäköintialueelle. Bongasin runsaan suomumustesieniesiintymän harmaaksi maalatun metallipylvään betonijalustassa. Sienet olivat nousseet betonijalustan ja asfaltin välisestä raosta. Otin kuvia esiintymästä ja postasin kuvan Rovaniemen psykomaantieteellisen seuran Instagram-tilille.

McDonaldsin rakennustyömaan verkkoaitaan ripustetuissa lakanoissa oli informaatiota. Valkoisessa lakanassa kerrottiin, että "Tähän avataan uusi Mäkkäri". Keltaisessa lakanassa pyydettiin tulemaan "meille töihin". Minimanissa oli hurjat päivät, ja varma merkki lähestyvästä talvesta oli ilmestynyt Minimanin pysäköintialueen kulmaan, nimittäin Renkaanvaihtorallin renkaanvaihtopiste.

Kävelin Minimanin pysäköintialueen halki ja edelleen Lampelankatua pitkin eteenpäin. Ohitin tavara-aseman ja jatkoin aina Rovaniemen uutta paloasemaa varten raivatulle tontille. Lapin Kansan taannoisen uutisen mukaan paikka ei olekaan hyvä paloasemalle ja ylipäätään paloaseman rakentamiselta puuttuu lupa. Ensin hakataan metsä, sitten katsotaan käykö paikka ja pohditaan josko saataisiin lupa. https://www.lapinkansa.fi/rovaniemen-uusi-paloasema-joutuu-odottamaan-lainal/5895424

Oikaisin Powerin pysäköintialueen kautta Rustan pysäköintialueelle, ja siitä kävelin takaisin Vierustien alikululle, josta olin Lampelan alueelle tullut. 

Kävelin takaisin Salelle samaa reittiä kuin olin jo aiemmin kulkenut.

Kävelyaika: 1:05'18.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Vähälän talon ja terminaalin purkujätteitä sillan kupeessa