Ei vielä kevään merkkejä Lampelan alueella

Lähdin kävelemään ennen aamukymmentä junaradan viertä pitkin kohti Mäntyvaaraa. Kuuntelin kävellessäni lumen narskumista kenkieni alla. Vanha dieselveturi oli käynnissä lähellä veturitalleja. En nähnyt istuiko kuljettaja veturissa. Veturin moottorin ääni oli voimakas. Tukkilanssilla lastattiin puita. Männyn pihka tuoksui kireässä pakkasilmassa.

Ylitin radan Prismalle vievän sillan alta. Katselin Aittatien päädyssä matalan rakennuksen ikkunoita. Yhdessä ikkunoista on edelleen Kaamos Kahvipaahtimon teippaukset. Paahtimo ei ole toiminut rakennuksessa vuosiin ja yrittäjä on sittemmin lopettanut toimintansa. Toisessa ikkunassa on jo haalistunut mustalla tussilla kirjoitettu ilmoitus, jonka mukaan autotalli olisi vuokrattavana.

Käännyin Aittatieltä vasemmalle Lampelankadulle ja Lampelankadulta oikealle Varastotielle. Tutkailin hetken aikaa lumen peittämiä autonromuja. Sitten kävelin Minimanille vievää lastaustietä pitkin Varastotien kirppiksen taakse. Bongasin kirppiksen takaseinustalta Scotsman Ice Station -jääpalakoneen. Seinusta on kuin jätemuseo. Sinne on varastoitu rullakoihin monenlaista jätettä vuosikymmenien takaa: lumppuja, elektroniikkaa ja huonekaluja. 




Kävelin Minimanin läntiselle parkkipaikalle. Annoin askelten kuljettaa. Ne veivät minut Minimanin läpi hypermarketin toisella puolella sijaitsevalle parkkipaikalle. Sitten kävelin Vintikin parkkipaikalle. Nykyään nämä parkkipaikat ovat ikään kuin samaa laajaa pysäköintialuetta.

Kävelin Vierustietä pitkin ja käännyin oikealle Aittatielle. Jatkoin Aittatietä aina Suosiolankadulle saakka. Suosiolankadulta käännyin oikealle Oijustielle. Ylitin sillan nyt pyörätietä pitkin. Onhan se sentään luvatonta ylittää raiteita sillan alta. Ohiajavien autojen äänet peittivät aina hetkeksi askelteni narskunnan. Dieselveturi oli yhä käynnissä. Moottorin ääni kuului sillalle hyvin selvästi.

Odottelin hetken aikaa liikennevaloissa. Kun olin ylittänyt Ratakadun käännyin oikealle. Auratun pyörätien pintaa peitti karkea jäähile, jonka joukossa oli soraa ja lumimurskaa. 

Rautatieaseman pihalla mies puhui puhelimeen ja huitoi kädellään ilmaa.
 
Kävelyaika: 1:06’49

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Kävely Rantavitikan Salelta Lampelan alueelle ja takaisin