Leiri radan varressa

Lähdin kävelemään kello 9.13. Kävelin postitalon ohi ja postitalon jälkeisestä alikulkutunnelista pyörätielle. Alikulkutunnelin jälkeen käännyin oikealle. Lehtikadulla pysähdyin tutkimaan Vähälän talon ja terminaalin purkujätteitä. Yhteen Betonirumpuun oli kirjoitettu fluorisoivalla oranssilla spray-maalilla "betoni". Toiseen oli maalattu ”BET 2”. Muihin oli maalattu vain oranssi piste. Joihinkin lohkareisiin oli maalattu fluorisoivalla myrkynvihreällä numeroita ja yhteen lohkareeseen "X".

Käännyin vasemmalle Vierustielle. Sinivalkoruutuinen patja oli samassa paikassa kuin kaksi viikkoa sitten. Nainen kantoi Ikean kasseissa tavaraa Vintikkiin. Vintikin lämpömittari näytti kuutta astetta. Käännyin Varastotielle. Kirppiksen jälkeen bongasin lava-auton hyttiosan, josta puuttui keula. Romu oli sijoitettu putkikasojen viereen jättömaalle. Varastotieltä käännyin vasemmalle Lampelankadulle, ja Lampelankadulta oikealle Aittatielle. Kävelin Aittatien päätyyn saakka. Rakennusjätteet oli viety pois ja tähtikuvioinen patja alkoi näyttää jo vahvoja homehtumisen merkkejä. 

Oijustien sillan alle oli viskelty koulukirjoja ja -vihkoja. Poimin maasta vihkon, jossa luki: "Kirjoittamalla voi vaikuttaa muiden mielipiteisiin ja toimintaan." "Kun kirjoittaja tietää tekstinsä tavoitteen, hän pystyy yleensä päättelemään myös tekstinsä kohderyhmän eli sen, kenelle teksti kannattaa suunnata." Mikähän on minun tekstini tavoite ja kenellehän tämä tekstini onkaan suunnattu?

Pälsynahon putkiliikkeen ja radan välisessä metsässä oli leiri. Havaitsin maassa perunan, kattilan, mustat bokserit, eväsrasian ja muuta roskaa. Ja paljon muovia, kuten kaikkialla. Nuotiopaikka oli valkoisen jauheen peitossa.

Kävelin tavara-aseman pihalle ja siitä Minimanin ohi, samaa reittiä takaisin kuin olin tullutkin.

Kävelyaika: 59 minuuttia.



Merkittyjä rakennusjätteitä.


Patja alkaa jo homehtua.



Leiri radan varressa.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Vähälän talon ja terminaalin purkujätteitä sillan kupeessa