Poissaolevia ja palaneita autoja

Lähdin kävelemään vähän ennen kolmea iltapäivällä VR:n pihoja pitkin kohti Veturitalleja. Sää oli aurinkoinen, mutta tuuli oli purevan kylmä. Katuja oli sudittu puhtaiksi. Kuiva hiekkapöly leijaili puuskittain ilmassa.
 
Käännyin Prismalle vievän sillan jälkeen oikealle. Poimin tien varresta yhden tölkin. Jalka upposi pehmeään ja likaiseen tienvarsilumeen. Pudistelin lumia sukasta ja kengästä hetken ja jatkoin sitten matkaani polkua pitkin sillan alle. Löysin toisen tölkin.
 
Paikansin maasta poltetun auton jättämiä palojälkiä ja pientä metalliromua ja johtoja. Lapin Kansa uutisoi hiljattain, että ratapihalla paloi auto. Uutinen oli varustettu lukijan kuvalla, jossa sininen Ford Transit Courier palaa ilmiliekeissä ja päästää ilmoille sakeaa mustaa savua. https://www.lapinkansa.fi/henkiloauto-paloi-ratapihalla-rovaniemella-palossa/5480219.
 
Auton raato oli viety pois. Bongasin paikalta erityisen komeat moottoripyörän satulalaukut, jonka niitit ja soljet olivat jo ruostuneet.
 
Noin kymmenen metrin päässä palopaikasta sijainnut Citroen oli nyt tipotiessään. Tien viereen oli kuitenkin tuotu kaksi suurta jätesäkillistä rakennusjätettä.
 
Kävelin Aittatietä pitkin Lampelankadun liikenneympyrälle. Pysähdyin vain kerran. Otin kuvan hiekkaiselle pihalle jätetystä sohvan rungosta. Alueella oli todella rauhallista. Myös Varastotiellä oli hiljaista.
 
Tälle kävelylle varustauduin kangaskassilla, jossa oli nyt jo neljä ruttuista tölkkiä. Lumet olivat suurimmaksi osaksi sulaneet ja kaikki jäte, jota vuosikymmenien aikana on kasattu pitkin Varastotien pihoja ja pientareita, oli hyvin näkyvillä.
 
Kävelin Minimanin pullonpalautuspisteelle. Yksi littana tölkki meni automaattisesti rutistukseen, muista sain hyvityksen, yhteensä 45 senttiä. Laitoin kuitin haalarini etutaskuun ja kävelin pois paikalta. Vähän ennen rautatieasemaa löysin vielä tyhjän muovisen vitamiinivesipullon, jonka pantti on 20 senttiä. Laitoin pullon kassiin ja kannoin sen työhuoneelleni.
 
Kävelyn kesto: 1:04’02



Citroen oli poissa.



Rakennusjätettä


Sohvan runko




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Kävely Rantavitikan Salelta Lampelan alueelle ja takaisin