Kävelyllä Petrin kanssa

Lähdin eilen siinä puolen päivän jälkeen kävelemään Petri Kaverman kanssa kohti Lampelan aluetta. Lähdimme liikkeelle Rovaniemen rautatieasemalta.

Petri dokumentoi kävelyäni Hybrideaan, joka on Suur-Helsingin alueella toimiva kaupunkitaideprojekti. Nyt Hybridea teki visiitin Rovaniemelle. http://www.hybridea.net

 

Kävelimme VR:n hylättyjen puutalojen ohi. Esittelin Petrille viime vuotisia VR:n puistoalueen siivousjäämiä. Multa-, lehti- ja oksakasoja, joista pursusi jo tuoretta vihreää kasvustoa, sekä lehti- ja oksajätteitä täysissä jätesäkeissä, joiden päälle oli putoillut jo tämän syksyn lehtiä. Kerroin Petrille myös löytämistäni imureista.

 

Ylitimme raiteet Prismalle vievän sillan alta. Sillan alla oli runsaasti roskia.

 

Aittatien päässä oli hylätty henkilöauto. 

 

Esittelin Petrille jo sammaloituneen patjan, sohvan, jonka läpi kasvoi horsmaa ja toimistotuolin. Vasta nyt havaitsin että patjassa oli tähtikuviointi.

 

Kävelimme Varastotielle, jossa katselimme pajujen ja koivujen ympäröimää työmaakopin ja erilaisten romujen yhdistelmää. Myös maassa lojuva henkilöauton katto-osa kiinnitti huomiomme. Käännyimme Varastotien kirppiksen sivustalle, kaatopaikalle, jonne on heitetty ongelmajätteitä: jääkaappeja, televisioita, öljysäiliöitä. 

 

Oikaisimme Minimanin parkkipaikan poikki Lampelankadulle ja siitä tavara-asemalle. Siirsimme teräsverkkoaitaa sivuun ja kävelimme tavara-aseman pihalle. Kerroin Petrille muistoja työhuoneestani ja tavara-aseman vaiheista. Kävelimme myös tavara-aseman taakse aistimaan hävitystä ja kenkien alla narskuvaa lasimurskaa. Tavara-aseman rautatieaseman puoleisilla seinustoilla oli joitakin uusia graffiteja, jotka olin tosin bongannut jo jonkin aikaa sitten rautatieasemalta päin.

 

(Tavara-asemalla on kylttejä ja tarroja, joiden mukaan alueella on tallentava kameravalvonta. Uskoo ken tahtoo. Jännittävää, että niinä viimeisinä vuosina kun maksoin vielä vuokraa työhuoneestani tavara-asemalla, isännöitsijän mukaan varaa ei ollut vartiointiin. Sen jälkeen kun tavara-asema poltettiin kesällä 2020, varat löytyivät vartioinnille kuin taikaiskusta. Silloinhan asema oli ollut jo pari vuotta kylmillään. https://yle.fi/uutiset/3-11386374)

 

Tavara-asemalta jatkoimme Lampelankatua eteenpäin tyhjälle tontille, jolle on merkitty McDonald’sin paikka. Yksinäinen mies tarkkaili meitä Minimanin parkkipaikalta. Puhuin Petrin kanssa hetken siitä, kuinka kävelyillä on useimmiten vaihtuva yleisö.

 

Kävelimme takaisin työhuoneelleni. Keitin kahvit. 


Kävelyaika: 1 h.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Kävely Rantavitikan Salelta Lampelan alueelle ja takaisin