”Rautatiealueella asiaton liikkuminen kielletty! Alueella voi olla säiliövaunuja, joiden sisältö vaarallista ja tulenarkaa.”

Lähdin kävelemään ennen aamuyhdeksää Rovaniemen rautatieasemalta kohti vanhaa postitaloa. Kävelin pyöräteitä pitkin Lehtikadulle, josta katselin yhä hyvin erottuvaa vanhaa Vierustietä. Harmaantuneet asfalttipinnat näkyivät selvästi. Ennen Nelostien remonttia ja Lampelankadun rakentamista Vierustie kaarsi tavara-asemalle. Otin kuvan vanhasta kyltistä, jota pajukko jo peitti. Kyltissä luki: ”Rautatiealueella asiaton liikkuminen kielletty! Alueella voi olla säiliövaunuja, joiden sisältö vaarallista ja tulenarkaa.” Muistan kyltin jo vuosituhannen alusta, kun kuljin Vierustietä pitkin tavara-aseman työhuoneelleni. Nyt alueelta löytyvät Mehiläinen ja Minimani ja hylätty  kertaalleen poltettu – tavara-asema.




Koivujen reunustama vanha Vierustien pätkä päättyi oudosti maavalliin, jonka takaa häämötti Mehiläisen logo.


    



 

Kävelin Vintikin ja Metrotukun ohi pyörätielle, aivan Lampelan alueen reunamille. Tuuli niin kovaa, että paleli, vaikka muuten ilma oli lämmin. Aurinko meni pilveen tämän tästä. 

 

Ohitin huonekaluliikkeet, Iskut, Askot, Jyskit ja Sotkat. Pysähdyin Prisman risteyksen liikennevaloihin. Katselin kun uutta Rustaa rakennettiin tontille, jolla vielä muutama vuosi sitten sijaitsi aivan toimiva hallirakennus. Siinä toimi Keskon ruokatukku.

 

Hyppelin alas viettävää tienreunaa pitkin Powerin parkkipaikalle, josta jatkoin kohti Aittatietä. Kävelin Aittatietä aina Metrotukulle asti.

 

Varastotiellä huomasin, että viininpunainen nojatuoli oli kaadettu kumoon. Katselin jätekasoja, joita oli joka puolella Varastotien kirppiksen pysäköintialuetta. Kuvasin näkymää videolle. Öljytynnyreitä, kanistereita, maalipönttöjä, Wc-pyttyjä, jääkaappipakastinyhdistelmiä, televisioita, sohvia, tuoleja, lipastoja, mattoja ja patjoja. Vieressä Minimanin uutuuttaan hohtava päätyseinä ja siisti betoninen koroke tontin rajaa merkitsemässä.

 

Juttelin vähän aikaa viereisen tontin omistavan henkilön kanssa.

 

Kävelin Aittatien päätyyn, jossa Aittatie vaihtuu Suosiolankaduksi. Ylitin raiteet muutamalla loikalla kieltokyltistä huolimatta. Kieltokyltti oli uusi. Sitä ei ollut siinä vielä viime kesänä.

 

Yhdestä puurakenteisesta VR:n varastorakennuksesta oli kivitetty ikkunat säpäleiksi. Ruskea lehti- ja oksajäte oli jätetty puistoalueelle kasoihin. Jätettä pursusi kasojen lisäksi lukuisista mustista jätesäkeistä.


Taksitolpalla ei ollut ketään.

 

Kävelyaika: 1 h 6 min.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Kävely Rantavitikan Salelta Lampelan alueelle ja takaisin