Vähälän talon ja terminaalin purkujätteitä sillan kupeessa

Lähdin tasan aamuyhdeksältä kävelemään rautatieasemalta kohti postitaloa. Pysähdyin Lehtikadulla ja otin valokuvia betonijätekasasta. Jätteet ovat Vähälän talon ja terminaalin rippeitä. Kun rakennukset purettiin monta vuotta sitten, osa purkujätteestä oli näemmä jätetty maahan. Ja nyt kun McDonald’sin perustuksia rakennetaan isot betonirakenteen palaset ovat olleet ilmeisesti tiellä. Ne on kasattu tontin laidalle sillan kupeeseen. 
 
Kun olin ottanut muutaman kuvan, jatkoin matkaani ja käännyin Vierustielle. Renkaanvaihtorallin telttarakenteita purettiin. Vierustien pientareella oli patja, jonka kangaskuosissa oli vaaleansinisiä, tummansinisiä ja valkoisia neliöitä.
 
Käännyin Varastotielle. Oli hiirenhiljaista. Vintikki ja Varastotien kirppis avaisivat ovensa vasta kymmeneltä. 
 
Kävelin Aittatien kautta takaisin Vierustielle. Kävelin tien pientareella. Ihastelin jänisten jyrsimiä risuja, joita oli kaksi isoa kasaa Vierustien Aittatien puoleisella pientareella, lauhdeveden purkupaikalla. Risukasojen luona maa peittyi papanoihin.
 
Oikaisin tien poikki pyörätielle ja vain hetken päästä oikaisin takaisin tien toiselle puolelle. Kävelin Rustan pihan poikki. Parkkipaikan lämmitystolpat olivat uusia. Kävelin Oijustien piennarta, johon oli painautunut polku. Käännyin risteyksestä Lampelankadulle. K-Raudan jälkeen katselin metsään hakattua aukeaa. Puut väistyvät uuden paloaseman tieltä. Männynpihka tuoksui huumaavasti ilmassa.
 
Käännyin Aittatielle ja kävelin tien päätyyn saakka. Enää ei ollut hiljaista. Autoja huristeli ohi. Kello lähestyi kymmentä. Matkalla kohti Aittatien päätyä löysin muutaman litistyneen tölkin ja kaksi hajonnutta muovipulloa. Päätin kävellä radan vartta pitkin tavara-aseman suuntaan. Prismalle vievän sillan ja tavara-aseman välillä on vanha jo metsittynyt rataosuus ja melko laaja joutomaa, jossa ei ole juuri muuta kuin ratakiskoja ja sälöille iskeytyneitä ratapölkkyjä. Joutomaan vieressä on Pirttilampi. 
 
Löysin yhden tölkin. 
 
Palautin saaliini Minimanin pullonpalautusautomaattiin. Sain vain 35 senttiä. Koska janotti, kävelin suoraan juomaosastolle. Poimin mukaani puolen litran Olvin vissyn, jolle jäi pullonpalautushyvityksen jälkeen hintaa 1,40 euroa.
 
Hörppäilin vissyä ja kävelin Lampelankatua pitkin kohti Aittatietä. Käännyin Aittatieltä vasemmalle Suosiolankadulle ja Suosiolankadulta oikealle Oijustielle, ja Oijustieltä taas oikealle Ratakadulle ja siitä takaisin rautatieasemalle.
 
Kävelyaika: 1:34’48




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö