Kävely kipakassa aamupakkasessa Lampelan alueella

Lähdin ennen aamuyhdeksää kävelemään kohti Lampelan aluetta. Kävelin Telian talon ja vanhan postitalon ohitse. Kun saavuin Minimanin kulmille, päätin kävellä kohti Vintikkiä. Pakkanen tuntui napakasti poskipäissä.

Varastotien varrella lumi peitti jätekasat ja hylätyt autot. Tarkastelin ihmisten ja eläinten jättämiä polkuja lumen pinnalla. Kirkas aamuaurinko valaisi lumen pintaa niin voimakkaasti, että lumikasojen varjot, polut ja käpälien jäljet erottuivat terävästi. 



Käännyin Varastotieltä vasemmalle Lampelankadulle ja siitä edelleen vasemmalle Aittatielle, jossa tutkailin hetken aikaa Asunto-osakeyhtiö Lampelanrannan rakennustyömaata. Kerrostalon arvioitu valmistumisaika on marraskuu 2023. As Oy Lampelanranta on tällä hetkellä ainoa rakenteilla oleva kerrostalo Lampelan alueella.

Käännyin Aittatieltä vasemmalle Metro-Tukun pihalle, josta jatkoin Vintikin ohitse Minimanin parkkipaikalle. Minimanilta kuului vaimeasti jankuttavaa hehtaarimarkettimusiikkia. Kävelin tavara-aseman sisäänkäynnille. Nostin teräsverkkoaitaa sen verran, että pääsin sen toiselle puolelle. Kävelin tavara-aseman taakse. Havaitsin moottorikelkalla ajetun uran. Kävelin sitä pitkin todistamaan tuoreita graffiteja, jotka näkyvät hyvin myös rautatieasemalta päin silloin kun raiteilla ei ole junia.

Kävelin tavara-asemalta pois moottorikelkan jättämää uraa pitkin aina lähelle Aittatietä. Kevätauringossa sulanut ja yöpakkasissa jäätynyt ura narskui voimakkaasti askelteni mukana.
Aittatien päädyssä katselin, kuinka sinne jo viime syksynä hylätty Citroen oli saanut ylleen massiivisen lumipeitteen. 

Oletin, että auto oli siellä, vaikka en ollut käynyt paikalla koko talvena. Lampelan alueen jätteet ja hylätyt autot eivät yleensä juuri liiku.  

Kävelyn kesto: 1 h 6 min.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden paloaseman paikalla haisee pahalle

Maailman pohjoisin McDonald's ja sen ympäristö

Kävely Rantavitikan Salelta Lampelan alueelle ja takaisin